Ma hoztunk nektek két nagyon finom sütemény receptet is!
Őszibarack:
30 dkg porcukor, margarin, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, jól el kell keverni + 80 dkg liszt, 2 cs. sütőpor.
A dió nagyságú golyókat, zsírtalan, lisztezett tepsibe világos barnára kell sütni, a megsült tészta alját még langyosan( melegen/hidegen nem érdemes, mivel eltörhet könnyen) ki kell vájni.
Töltelék: A tészta kivájt belseje+4dl forró tej. Ha kihűlt 15 dkg darált dió, 3 marék porcukor, kevés kakaópor, 1 dl rum, 10 dkg vaj. Visszatöltjük a tésztába. Piros és zöld (bármilyen színű ételszínező is megfelel erre a célra...) ételszínezőkkel bekenjük, és cukorba forgatjuk.
Túró rudi bonbon recept(sütés nélküli):
Hozzávalók:
- 50dkg túró
- 5ek. darált keksz
- 4-5 ek. méz
- 20dkg étcsokoládé
A bonbonhoz keverjük ki a túrót a mézzel, és a kekszdarával. Ha sűrű lenne, tejfölt keverhetünk bele. Formázzunk belőlük bonbonokat, majd tegyük őket kb.20percre fagyasztóba.
A csokit vízgőz felett fel kell olvasztani. A lehűtött golyókat mártogassuk bele a csokiba.(érdemes a csokit akkor elkészíteni, mikor már vesszük ki a golyókat...)
kb. 40 db. lesz!
Jó étvágyat hozzájuk!
Bármi kérdésetek lenne, írjátok meg az iboci@freemail.hu-ra